5 ‘Gepeperde’ tips

doorMarsha Wiltenburg

Op 10 oktober stond er een ‘gepeperde sessie’ van mij op het programma bij de Dag van de Eigen Zaak. Het doel was om mensen te helpen hun inspiratie/kennis om te zetten naar actie en te integreren in hun toekomst. Een kleine verandering teweeg brengen dus, in plaats van direct terug te keren naar de waan-van-de-dag.

Omdat zelfs kleine veranderingen voor de mensch lastig zijn…. wees eerlijk, wie houdt er nu van veranderen?! Hier een aantal tips hoe het makkelijker wordt om deze voor elkaar te krijgen.

  1. plan je verandering: zet actie’s in je agenda, hoe klein ook.
  2. maak geheugensteuntjes: bijvoorbeeld door op zichtbare plekken post-its te hangen.
  3. vraag je vrienden en familie of ze je over 1 week/maand vragen naar je vorderingen.
  4. Bedenk kleine cadeautjes of gun jezelf kleine geluksmomenten als je iets een week hebt volgehouden.
  5. check of je deze ‘smoesje’ herkent als het even niet lekker gaat: ‘geen tijd’, ‘onhandig’, ‘lastig’, ’t was eigenlijk niet zo’n goed idee’, ‘geen zin’, ‘het is niet vol te houden’. En als je ze herkent maak je een keuze: accepteren, ‘bewust stoppen’ of doorgaan en dan stap 1 t/m 4 herhalen.

Klinkt dit als peanuts en ben je klaar voor de volgende stap, bijvoorbeeld een gedragsverandering met je team, bel 0651151049 of stuur een mail naar info@caravan2business.com en ik brainstorm met je mee.